روحاني در ضيافت افطار با اصحاب رسانه:
اگر طرف مقابل زيادهخواهي نکند توافق در دسترس است/ رسانه ها بايد مستقل و آزاد نظراتشان را بيان کنند
رئيس جمهور تأکيد کرد:دستيابي به توافق جامع هستهاي در چارچوب مذاکرات ژنو و لوزان در صورتي که طرف مقابل ايران به دنبال زيادهخواهي نباشد، شدني و امکانپذير است.
به گزارش
سلام لردگان، به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري اسلامي ايران،حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني روز سه شنبه در ضيافت افطار با اصحاب رسانه و مطبوعات با اشاره به اينکه دولت يازدهم از روز اول به دنبال مقابله با تبليغات منفي عليه مردم و نظام جمهوري اسلامي ايران در زمينه ساخت سلاح کشتار جمعي و عدم تعامل با جهانيان بوده است، گفت: دولت و ملت ايران هيچگاه به دنبال تهديد ديگران و سلاح کشتار جمعي نبوده و نيست.
روحاني تصريح کرد: ايران در مذاکرات هستهاي به دنبال تأمين اين هدف بود که به دنيا بگويد آماده شفافسازي برنامه صلحآميز هستهاي خود ميباشد تا همگان بدانند اين جمله که «نظام ايران مخفيانه به دنبال سلاح کشتار جمعي است»، تهمتي بيش نيست.
رييس جمهوري با بيان اينکه هدف ديگر از مذاکرات نمايش اين واقعيت است که جمهوري اسلامي ايران اهل منطق و گفتگو با ديگران براي حل مشکلات در پاي ميز مذاکره است، گفت: آنها اينگونه در تبليغاتشان ايران را متهم ميکردند که اهل تعامل با جهانيان نيست و به دنبال ستيز و مداخله و برخورد است و حل مشکل ايران يک راهحل بيشتر ندارد و آن جنگ و اعمال فشارهاي اجتماعي و اقتصادي است تا ايران از تصميماتش منصرف شود.
رييس شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينکه مسير تعامل و گفتگو در ۲۲ ماه مذاکرات به شکل جديتر دنبال شد، گفت: معتقدم اين مذاکرات ميتواند نتيجه برد – برد براي طرفين داشته باشد، چرا که اگر طرف مقابل مدعي است که ميخواهد مانع از ساخت سلاح هستهاي در ايران شود، هر چند ايران از ابتدا به دنبال آن نبوده و نيست، اين هدف براي آنها حاصل ميشود. چرا که ما قادريم راه و مسير نظام را در موضوع هستهاي به خوبي تشريح کنيم.
روحاني ادامه داد: هدف ايران نيز اين است که بتواند مسير و راه فناوري صلحآميز هستهاي را ادامه دهد و تحريم هاي ظالمانه را بردارد و به نظر من اگر زيادهخواهي نباشد، مذاکرات ميتواند پاياني برد – برد داشته باشد.
رييس جمهوري در همين خصوص ادعاي طرف مقابل مبني بر اينکه ميخواهند زمان دسترسي ايران به سلاح هستهاي را به تعويق بيندازند، نادرست، واهي و بياساس خواند و گفت: در کشور ما که رهبر معظم انقلاب در خصوص منع توليد و ساخت سلاحهاي کشتار جمعي فتوا دارد، برنامهاي براي ساخت چنين تسليحاتي وجود ندارد.
روحاني با اشاره به اينکه در توافق ژنو طرفين نشان دادند که به آنچه متعهد شدند، عمل کردند، گفت: ما به صد در صد توافق عمل کرديم و طرف مقابل نيز به طور نسبي به تعهداتش عمل کرد. در مواردي از نظر ما آنها دقيق عمل نکردند، اما تجربه پايبندي نسبي به توافقات را داريم و اين واقعيت نشان ميدهد که حل مشکلات از طريق گفتگو ممکن است.
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينکه اگر در مذاکرات اين هفته و يا هفته آينده بتوانيم به توافق و تفاهم برسيم، معنايش کنار گذاشتن اقتصاد مقاومتي در ايران نيست، اظهار داشت: مسير اقتصاد مقاومتي را با همه توان و تلاش ادامه خواهيم داد، چرا که اين مسير به نفع کشور است و راهي است که ميتواند قدرت ملي ما را افزايش دهد، اقتصاد مقاومتي، فرهنگ استقامتي و تعامل سازنده با جهان اگر در کنار هم قرار گيرد باعث ميشود تا از مشکلات پيشرو به سرعت عبور کنيم.
روحاني در ادامه افزود: همچنين اگر مذاکرات موفق باشد معناي آن بازگشت و بازتوليد شيوههاي اجرايي سالهاي گذشته نخواهد بود، دولت هيچگاه دلارها و سرمايههاي فراوان را در مسير واردات قرار نخواهد داد تا در طول ۸ سال ۷۲۰ ميليارد دلار صرف واردات کشور شود، اما مسايل کلان نظير معضل اشتغال، محيط زيست و آب حل نشود.
رييس جمهوري تصريح کرد: البته من نميخواهم بگويم که با آن وفور مالي و ارزي ميشد همه مسايل کشور را حل کرد و يا اين دولت ميتواند همه مشکلات را مرتفع کند، اما معتقدم ميشد گام هاي بلندي در ۸ سال گذشته برداشت.
رييس جمهوري با تاکيد بر اينکه شيوه عملکرد ۸ ساله در صورت موفقيت مذاکرات نيز بازتوليد نخواهد شد، گفت: دولت از ماه ها قبل براي نحوه استفاده مطلوبتر از امکاناتي که پس از دوره تحريم فراهم خواهد شد، برنامه ريزي کرده است.
روحاني تصريح کرد: در صورت توافق ، دولت يازدهم متعهد به اجراي مفاد آن توافق است و تنها شرط آن نيز پايبندي طرف مقابل در عمل به تعهداتش است.
رييس جمهوري اظهارداشت: اگر آنها در انجام تعهداتشان در چارچوب توافق متعهد بمانند ما نيز متعهد خواهيم ماند.
رييس شوراي عالي امنيت ملي همچنين تاکيد کرد که دولت آمادگي کامل دارد که اگر هر روز آنها توافق را زير پا بگذارند، مسير را شديدتر از آنچه که در ذهن آنها مي گذرد ، برگرداند و تغيير دهد.
روحاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه سرمايه دولت و رسانه ها ، سرمايه اجتماعي و حمايت مردم است ، گفت: اميدوارم همگان اهداف ملي را مدنظر قرار دهند و آنچه در زمينه مذاکرات حق ملت است بدست آوريم و واقعيت ها را براي مردم توضيح دهيم.
دکتر روحاني در ابتداي سخنان خود ضمن تبريک ولادت امام حسن مجتبي(ع)، گفت: ايشان امام صلح و رحمت در ميان امت اسلامي است و راه و شيوه او ميتواند مسير هدايت ما باشد.
رييس جمهوري با تشکر از اصحاب رسانه بخاطر همکاري وهمراهي که با دولت تدبير و اميد داشتند، گفت: اصحاب رسانه از يک سو بايد نظرات مردم و جامعه را به دولتمردان، مسئولين و کارگزاران نظام انتقال دهند و از سوي ديگر در پي انتقال نظر دولت و نظام به مردم هستند که اين امر وظيفه مطبوعات را سنگين کرده است.
روحاني با بيان اينکه دولت به دنبال تحت فرمان قرار دادن اصحاب رسانه نيست، بخاطر اينکه اين امر نه قانوني و نه حرفهاي است، اظهار داشت: بايد مطبوعات به صورت آزاد عمل کنند و نظرات خود را بيان کنند. تنها معيار، رعايت قانون و اخلاق حرفهاي در همه جا از سوي همگان است.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينکه نبايد در رسانهها شاهد ترويج تشويش اذهان عمومي و افترا و تهمت به نظام و افراد باشيم، گفت: وظيفه رسانهها بايد تبيين واقعيتها باشد و هدف شفافسازي و آگاهسازي مردم نه خداي ناکرده سردرگم کردن آنها باشد.
رييس جمهوري تاکيد کرد: بيان واقعيتهاي راهبردي و مسايل مربوط به اهداف ملي و نظام در ذهنيتها بايد راهبرد رسانهها در سطح جهاني و جامعه باشد.
پيش از سخنان رييس جمهوري علي جنتي وزير ارشاد و فرهنگ اسلامي با اشاره به کاهش روند صدور مجوز براي نشريات، از تنوع و تکثر فرهنگي و برخورد برابر با رسانهها به عنوان سياست اين وزارتخانه ياد کرد و گزارشي از نحوه حمايتها و پرداخت يارانه از رسانهها اعم از اينکه مخالف يا موافق دولت باشند، تدوين لايحه قانون جامع رسانه، تدوين لايحه سازمان صنفي رسانه، عملياتي شدن قانون انتشار و دسترسي آزاد اطاعات، موضوع ارايه تبليغات دولتي به رسانهها ارايه کرد.
وي با اشاره به ايجاد بانک جامع براي روزنامهنگاران داخلي و رسانههاي خارجي در کشور، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تلاش کرده است تا در همه امور از نظرات پيشکسوتان روزنامهنگاري و فرهيختگان جامعه استفاده کند.
حجتالاسلام والمسلمين دعايي مديرمسئول روزنامه اطلاعات نيز طي سخناني در باب فضيلت ماه مبارک رمضان بيان کرد و با تأکيد بر سخنان بزرگان دين مبني بر پرهيز از غيبت، ستم، دشنام و در ماه صيام گفت: اصحاب رسانه، مطبوعاتيها و رسانهايها بايد با تأسي از اين فرامين از افشاگريهاي درست و نادرست، اتهامزنيها، شايعهپراکنيها و ساير اعمال نادرست امتناع کنند و اين سيره بايد به روش عملي و خط مشي ما در همه زمانها تبديل شود.
وي حرمت انسان و آزادي بيان را خاطر نشان ساخت و با تأکيد بر ميانهروي و اعتدال براي حفظ منافع ملي گفت: امام حسن(ع) با نثار آبرو تلاش کرد تا اساس دين برقرار بماند و اگر ما نيز از آن امام همام پيروي کنيم بساط بسياري از کدورتها در جامعه برچيده خواهد شد.
يونس شکرخواه استاد روزنامهنگاري و فعال مطبوعاتي نيز با اشاره به تغييرات بنيادين فضاي رسانهاي در جهان، که منجر به دو سويه شدن جريان ارتباطات شده است، گفت: امروز دولت و روزنامهنگاران به سواد ارتباطي و رسانهاي جديد نياز دارند تا بتوانند علاوه بر پاسخگويي به مخاطبان، اهداف و رسالت رسانهها را حفظ کنند.
وي با اشاره به تصويب قانون دسترسي آزاد به اطلاعات از سوي دولت که براي اجرا به دستگاههاي اجرايي ابلاغ شده است، ضرورت تدوين سياست ارتباطي و رسانهاي از سوي دولت به منظور تبديل شدن سواد رسانهاي به دستورالعمل ملي را يادآور شد.
در اين مراسم همچنين رييس جمهوري از محمد رضا حياتي مجري و گوينده با سابقه بخش خبر سازمان صدا و سيما تقدير کرد.
انتهاي پيام/